YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Ön Ziyaret Gerçekleştirdi

09.11.2018

YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Sürecine giren üniversitemizde Ön Saha Ziyareti kapsamında Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ başkanlığında YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı üyeleri, Rektör Yardımcıları, ODÜ Kalite Komisyonu üyeleri, Kurumsal Gelişim ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Tuğba ÖZBUCAK ve koordinatörlük personeli, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcısının katılımıyla bir toplantı düzenlendi. ODÜ Kalite güvence sisteminin işleyişi hakkında Dış Değerlendirme Takımına bilgilendirme amaçlı bir sunumun gerçekleştirildiği toplantı sonrasında Dış Değerlendirme Takımı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik NOYAN ve beraberindeki ekip eşliğinde BESYO spor salonları, öğrenci yemekhanesi, merkezi kütüphane ve kantin gibi sosyal alanlarda incelemelerde bulunarak öğrenciler ile sohbet etti. İncelemeler sonrasında Dış Değerlendirme Takımı Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ile değerlendirme görüşmesi gerçekleştirdi.

Saha Ziyaretinin de konuşulduğu toplantıda YÖK Kalite Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda elde edilen çıktıların önemine vurgu yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, “Kalite Kurulu yükseköğretim kurumlarında kalite kültürünün ve kalite güvencesi sisteminin benimsenmesi, kurumların güçlü ve gelişmeye açık yanlarının belirlenmesi ve kendi hedefleri doğrultusunda gelişimlerine katkı sunması açısından önem arz etmektedir. Kendini sorgulamaya, yenilemeye ve gelişmeye devam etmekte olan Üniversitemiz kurulduğu günden bugüne yükselen başarı grafiği ile bir üniversiteden beklenen tüm işlevleri yerine getirme hususundaki kararlılığını sürdürmektedir. Bu bağlamda gerçekleştirmiş oldukları ön ziyaret kapsamında yaptıkları incelemelerden elde edilecek sonuçların Üniversitemize tutulan bir ayna olacağı düşüncesiyle, Dış Değerlendirme Takımına ve Üniversitemiz Kalite Komisyonuna kurumumuza sağladıkları faydalı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Eklenme Tarihi : 07-01-2019 08:45:03