KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ

Kalite Derneği ODÜ’de Mükemmellik Modelini Tanıttı

04.04.2018

Üniversitemiz ile Türkiye Kalite Derneği arasında imzalanan iyi niyet bildirgesi kapsamında Mükemmelik Modeli EFQM’in (European Foundation for Quality Management ) anlatıldığı toplantı gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Çotanak Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Korkmaz, Kurumsal Gelişim ve Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Filiz Zaimoğlu Öztürk ile Üniversitemiz birimlerinin kalite komisyonu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Yükseköğretim Kurulu tarafından başlatılan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi kapsamında üniversitelerin bölgesinin sorunlarına odaklanması, her üniversitenin aynı şeyleri değil farklı bir misyonu olması yönünde bir çalışma başlattı. Bu çalışmalar kapsamında kalite kavramı işe dahil oldu. Yükseköğretim Kurulu üniversitelerin kalite anlamında bir yönergelerinin olmasını ve bu alanda çalışmaların yapılmasını hedeflemektedir. Ordu Üniversitesi olarak bu yönetmeliğe istinaden bir kalite güvencesi yönergesi hazırladık. Kalite kurulları oluşturarak Üniversitedeki tüm birimlerin kalite anlamındaki hedeflerini ve iş takibini yapmak için birim anlamında kalite kurulları ve aynı zamanda üniversitenin kalite politikasını yürütmek üzere bir kalite komisyonu oluşturuldu. Devamlı olmayan bir kalite sürecinin kısa zamanda amacına ulaşması da mümkün değildir. İmzaladığımız İyi Niyet Bildirgesi ile sürdürülebilir kaliteyi kurum kültürü haline getirerek bölgemizde ve ülkemizde daima söz sahibi olabilmek için gerekli olan EFQM Mükemmellik Modeli bu anlamda bizler için bir gelişim aracı olacaktır. Verdikleri bu eğitim için KALDER temsilcilerine kurumumuz adına teşekkür ediyorum.” dedi.


Eklenme Tarihi : 07-01-2019 08:49:45