KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ

ODÜ’de Kalite Güvence Sistemi Konulu Toplantı Gerçekleştirildi

18.04.2018

Üniversitemiz Kalite Güvence Sistemi çalışmaları kapsamında Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Kölemen tarafından Kalite Güvence Sistemi ve Kurum İç Değerlendirme Raporu hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Senato Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin, Fakülte Dekanları, Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Filiz Zayimoğlu Öztürk, birim müdürleri ile kalite komisyon üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, iç değerlendirme çalışmalarının ve dış değerlendirme sürecinin önemine değinerek kalite güvencesi kültürünün yaygınlaştırılması ve içselleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Noyan, Ordu Üniversitesindeki tüm birimlerin kalite anlamındaki hedeflerini ve iş takibini yapmak için birim anlamında kalite kurulları ve üniversitenin kalite politikasını yürütmek üzere bir kalite komisyonu oluşturulduğunu belirterek sürdürülebilir kaliteyi kurum kültürü haline getirmek için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Kölemen gerçekleştirdiği  “Yükseköğretim Kalite Kurulu ve Üniversitelerimizde Yürütülen İç ve Dış Değerlendirme Süreci” konulu sunumunda Yükseköğretim Kalite Komisyonunun görevleri hakkında bilgiler vererek kurum iç değerlendirme sürecinden bahsetti. Kurum iç değerlendirme sürecinin amacının kurumun kendi güçlü ve gelişmeye açık yönlerini tanımak ve iyileştirme süreçlerine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Kölemen, bu sürecin paydaşlarla iş birliği, iç değerlendirme çalışmaları ve kurumda kalite güvencesi kültürünün yaygınlaştırılması için kullanılması gerektiğini belirtti. İç değerlendirme raporunun kuruma katkısının artırılması amacıyla yapılması gerekenlerden bahseden Kölemen, iç ve dış değerlendirme raporlarının nasıl olması gerektiği yönünde dinleyicileri bilgilendirdi. Toplantı, kurumsal dış değerlendirme süreci hakkında verilen detaylı bilgiler ile devam etti.

Toplantı sonrası Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Prof. Dr. Uğur Kölemen’e gerçekleştirmiş olduğu sunumdan dolayı teşekkür belgesi takdim etti.


Eklenme Tarihi : 07-01-2019 08:50:26